Dekel Bikes Store

סל קניות  

סל ריק

קפיצות באופני הרים

 

קפיצות באופני הרים עשויות להיות קלות בהרבה ממה שנהוג לחשוב

עם גישה נכונה, הבנה, שיווי משקל וטכניקה בסיסית תוכלו לעבור את רוב הקפיצות בשלום.

בזמן הרכיבה אנו נתקלים לא פעם בצורך לקפוץ מעל מכשול או בזמן מעבר סלעים בגבהים משתנים. היכולת לבצע קפיצות בטכניקות שונות תאפשר רכיבה מהנה ואתגרית יותר. יכולת מעבר בשטחים קשים יותר והכרת מקומות שהיו מחוץ להישג ידינו.

 

לפניכם מדריך קצר המסביר איך לקפוץ מכשולים עם אופני ההרים שלכם.

 

לפני שתתחילו לקפוץ , צאו לשטח לצפות בקפיצות של רוכבים אחרים.הדבר יעזור לכם לאמוד את המהירות הנדרשת בכדי לבצע קפיצה וכן לראות את מרחקי הקפיצה וההתנהלות עד לנחיתה על הקרקע.

 

.

הדרך הקלה להכנת שטח לקפיצה היא חפירה ויצירת תל. אפשר לעצב את המקפצה בצורות שונות. במידה והמקפצה עשויה מחול, יש צורך בהשקיה של האדמה, על מנת שתוכל להתקשות ולא תתפרק בזמן האימונים. מקפצות הבנויות מעץ חייבות להיות יציבות וחזקות דיין. ניתן לבנות ולעצב גם את משטח הנחיתה בשלב מתקדם יותר. יש להתחיל בקפיצה נמוכה, כ 40 סנטימטרים. במצב זה אפשר לנחות למשטח ישר.

מתחילים.

קיקר- רמפה – מקפצה בזוית  25-40 מעלות. בדרך כלל מעשה ידי אדם .

הגיעו לקפיצה כאשר אתם בקו ישר עם נקודת המוצא, והשתדלו להימנע מתזוזה לצדדים.

עליכם להישיר מבט אל עבר המקום בו תרצו לנחות ולשים לב למכשולים שעשויים להימצא במקום הנחיתה המיועד בכדי שתוכלו להמשיך ברכיבה מבלי להיתקל במכשול שיגרום לנפילה.

 

הרפו את מרפקי הידיים והברכיים ועמדו בצורה נוחה. על הברכיים להיות בזווית של 45 מעלות והמרפקים ב 60 מעלות. היזהרו מליישר את המרפקים.

כסא נמוך יעזור להתמקם ולאזן את גופכם.

הפסיקו לפדל מרחק קצר לפני תחילת הקפיצה, פידול בזמן קפיצה יכול להוציא אתכם משיווי משקל.

עם הגעתכם לרמפה, משכו קלות את גופכם לאחור בתנועת " משוך בגזר" כך שהחלק הקדמי של האופניים יתרומם במקביל לזווית הרמפה. כאשר אתם באוויר, מקמו את האופניים בזווית שתקביל למקום הנחיתה, כך ששני הגלגלים יפגשו את הקרקע באותו הזמן. נחיתה על גלגל קדמי עלולה להפוך אתכם ונחיתה על גלגל אחורי עשויה לגרום לקפיצות אשר יוציאו משיווי משקל ולנפילה כואבת.

בזמן הנחיתה, שמרו על גלגל קדמי ישר והמשיכו להתקדם ברכיבה.

 

דרופ – קפיצה מסלע – ניתן למצוא ברוב אזורי הרכיבה, בדרך כלל יתאפיינו בגבהים 30 – 60 סנטימטרים ומבקום נחיתה ישר.

קפיצות מסלע, או " דרופ" בז'רגון המקצועי, שונות אך מעט מאחיותיהן הרמפות. גם כאן, הגיעו בקו ישר. הסתכלו קדימה על מנת לזהות מכשולים וכן לחשב את המהירות וגובה הקפיצה בהתאם לתנאי הדרך בהמשך. הפסיקו לפדל מעט לפני הדרופ. בהגיעכם לשפת הדרופ שלחו את הכידון קדימה ומעט למעלה בדומה לתנועת המעוף של סופרמן. תנו לאופניים לרחף מעל המכשול. בזמן הנחיתה, נסו להתאחד עם תנועת האופניים. ברכיים כפופות יתנו שיכוך טוב בזמן הנחיתה ויקלו את פעולת הבולם האחורי באופני שיכוך מלא או לחילופין באופני זנב קשיח, ישמשו הברכיים כבולם.

ניתן לקפוץ למשטח נחיתה יישר –Flat, מגובה של כ80 – 100 סנטימטרים, תלוי בסוג האופניים ובמידת מיומנותו וניסיונו של הרוכב. נחיתה לשיפוע – Slop, ניתן לבצע כמעט מכל גובה....

מה שחשוב הוא לנחות על שני הגלגלים בו זמנית.  

 

חשוב לדעת, משיכת הברכיים כלפי מעלה בזמן התרוממות האופניים באוויר תביא לקפיצה גבוהה יותר מעל המכשול. בזמן רכיבה מהירה או תחרותית כגון דאונהיל, יעדיפו המתחרים לעבור או לקפוץ מעל המכשולים כאשר הם רק סנטימטרים אחדים מעל המכשול, מה שקרוי בעגה " גיהוץ". בזמן הקפיצה מקרבים את האופניים לגוף בדומה להתכנסות ושולחים את האופניים קדימה.

 

דע את מקומך, התאם את העוצמה, הגובה והמהירות ליכולת האישית שלך ואל תקפוץ מעל הפופיק.

השאר את הגוף רפוי במידה הנכונה, שתאפשר ספיגה טובה בזמן הנחיתה אך לא בצורה רפויה מדי שתביא לאיבוד שליטה ויציבות. דאג תמיד להיות מוגן, מגינים לידיים ולרגליים, חליפת לחץ, קסדה סגורה וכל מה שיכול לשמור ולהציל אותך מפגיעה.

 

הקפיצה אינה מתאימה לכל רוכב אך חשוב לדעת את היסודות ולפחות להתנסות  ולרכוש מיומנות עד גובה של כ – 50 סנטימטרים, גובה שבו יתקל הרוכב במהלך רכיבת אופני הרים. רצוי לא להתאמן לבד, כך ניתן לקבל הערכה וחיווי דעה נוספת וכן עזרה בתפעול ובהגשת עזרה ראשונה במקרה של חבלה.

 


דף הביתדף הבית

דיוור ישיר